انواع پروفیل استنلس استیل و روش تولید آن

انواع پروفیل استنلس استیل و روش تولید آن

پروفیل استنلس استیل جزو محصولات فولادی ضد زنگ است که در اشکال نورد یا کشیده و در مقاطع دایره، مربع و مستطیل به صورت پروفیل باز و بسته تولید می شود. موارد مصرف و کاربرد پروفیل استیل با توجه به جنس و آلیاژ پروفیل ، متفاوت است. پروفیل استنلس استیل در انواع و گرید ها ساخته می شود. از این قطعات برای اتصال و پر کردن فضای خالی بین دو وسیله استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم تعدادی از پرکاربرد ترین پروفیل های سری 300 و 201 را به همراه انواع روش تولید آن به شما معرفی کنیم.

انواع پروفیل استنلس استیل

پروفیل استیل باز

 به پروفیلی گفته می شود که در مقطع Z و U شکل بوده و در واقع اضلاع پروفیل از یکدیگر باز هستند. پروفیل استیل باز در ضخامت های متعددی ساخته می شوند. از نمونه محصولات این دسته می توان به تسمه، نبشی، چهارپهلو و تیرآهن اشاره کرد.

پروفیل استیل بسته

اضلاع این پروفیل ها از یکدیگر بسته هستند. این پروفیل ها نیز در ضخامت های مختلفی تولید می شوند. به عنوان نمونه می توان به قوطی، لوله و  پروفیل درب و پنجره و و کرکره های برقی اشاره کرد. پروفیل ها در مقاطع دایره ای تبدیل به لوله می شوند.

کاربرد پروفیل باز: پروفیل Z برای ساخت سقف فضاهای بزرگ مانند سوله، پارکینگ و انبار و ساختمان های صنعتی کاربرد دارد. از پروفیل U شکل نیز در سازه های صنعتی و ایجاد پایه و ستون ها، تجهیزات باشگاه های بدن سازی، شهربازی ها استفاده می شود.

کاربرد پروفیل بسته: موارد استفاده از این پروفیل ها بسیار بالا است. پروفیل های بسته را می توان در ساخت نرده فلزی برای درب و پنجره، نرده پیاده رو ها و حصار کشی زمین و میز و صندلی استفاده کرد. در صنایع خودرو سازی و ساختمان سازی نیز از قوطی مربع و مستطیل استفاده می شود.

انواع پروفیل استیل

انواع گریدهای پروفیل استیل

پروفیل استنلس استیل در گرید های متعددی ساخته می شوند. ما در این مطلب به معرفی کاربردی ترین گریدهای پروفیل استیل می پردازیم.

پروفیل استیل سری 201

پروفیل استنلس استیل 201 جزو آن دسته از آلیاژ هایی است که بسیار پر مصرف است. اما به علت استفاده کم تر از فلز نیکل در این آلیاژ، نسبت به پروفیل استنلس استیل سری 300 از مقاومت کم تری در برابر خوردگی و زنگ زدگی برخوردار است و در محیط های جغرافیایی با رطوبت کم تر کاربرد دارد. اما با توجه به قیمت پایین تری که دارد، می تواند جایگزین مناسبی برای سری 300 باشد.

از پروفیل سری 201 بیشتر در فضاهایی استفاده می شود که رطوبت وجود نداشته باشد یا خیلی کم باشد. برای دکوراسیون فضاهای تجاری، موارد صنعتی و تجهیزات داخل ساختمانی که در معرض بارندگی و رطوبت نیستند، وسایل خانه و آشپزخانه مانند سینک ظرفشویی مورد استفاده قرار می گیرد.

پروفیل استیل سری 300

پرکاربردترین گرید در این خانواده پروفیل استیل 304 و 316 می باشد. تفاوت بین این دو پروفیل استیل در میزان ترکیبات شیمیایی آن هاست. پروفیل استیل 316 از مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و زنگ زدگی برخوردار است و پروفیل 304 قابلیت خم پذیری بیشتری نسبت به سایر گرید ها دارد اما هر دو گرید، مقاومت و استحام در برابر خوردگی و مواد شیمیایی و حرارتی را دارا هستند.

پروفیل استیل 304 به دلیل قابلیت بالا در جوش پذیری به عنوان یکی از پرکاربرد ترین و رایج ترین گرید های استیل محسوب می شود. پروفیل 304 به دلیل دارا بون خاصیت شکل پذیری، می تواند به اشکال متفاوت و پیچیده ای تبدیل شود. از پروفیل های سری 304 در صنایع لبنیات و مواد غذایی و تاسیسات زیردریایی، کارخانجات، ساختمان سازی استفاده می شود.

پروفیل استیل باز

 

خواص پروفیل استیل 316 نزدیک به سری 304 می باشد. اما تفاوت اصلی این دو گرید در میزان مقاومت سری 316 نسبت به خوردگی و زنگ زدگی می باشد. پروفیل استیل 316 از استحکام بالاتری نسبت به سری 304 برخوردار می باشد. از این پروفیل در صنایع متعددی نظیر مواد غذایی، آب معدنی، تجهیزات پزشکی، ساختمان سازی و صنایع خودرو سازی استفاده می شود. از پروفیل 316 در صنعت پتروشیمی و نفت و گاز نیز استفاده می شود.

روش تولید پروفیل

فرایند تولید پروفیل به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود.

روش تولید مستقیم

در این روش ورق های استیل را خم کرده و به شکل و زاویه دلخواه در می آورند. سپس از طریق جوش های فرکانسی، لبه های ورق را به هم جوش می دهند تا پروفیل به شکل مورد نظر برسد و در نهایت از طریق اره اتوماتیک در ابعاد مورد نظر برش می دهند. پروفیل های آماده شده برای عرضه به بازار بسته بندی می کنند. کیفیت پروفیل های تولید شده از این روش بالا می باشد.

روش تولید غیر مستقیم

روش تولید پروفیل استیل

 در این روش ابتدا از طریق دستگاه نورد، لوله تولید می شود. تبدیل می شود. و سپس از طریق یکی از روش های شکل دهی، لوله ها داراری زاویه شده و به قوطی تبدیل می شوند. از معایب این روش می توان به دقت پایین اضلاع برش خورده، خط جوش و کیفیت پایین تر نسبت به روش مستقیم اشاره کرد.

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با انواع پروفیل استنلس استیل آشنا کنیم، کاربرد و روش تولید هر یک را توضیح دهیم. آشنایی بیشتر با خصوصیات و کارکرد پروفیل ها می تواند به شما در خرید بهتر و با کیفیت تر این محصول کمک کند. اگر قصد خرید پروفیل استیل را دارید، می توانید از طریق شماره تماس 55533326-021 با همکاران ما در مرکز استیل در ارتباط باشید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
admin
ارسال دیدگاه